I tisdags var vi och hälsade på ayin. Eftersom Karin befann sig i Shanghai och hon hade varit Karins & Görans ayi i 8 år (Göran var Ernös chef fram till i somras men har nu pensionerats och de har nu återvänt till Sverige)ville hon ta tillfället i akt och bjuda hem oss alla. Det var mitt första besök hemma hos en kinesisk familj och jag såg fram emot att se hur Ping har det samt träffa hennes man & 2,5 månader gamla barnbarn som de nu tar hand om. Ping var riktigt exalterad, hon pratade om besöket i flera dagar och planerade en massa... Efter ca 40 minuters bilfärd var vi framme och hon visade oss runt i deras fina lägenhet och bjöd på bakelser & te. Sedan åkte vi till Nanxiang (närliggande stad som ligger ca 2 mil norr om Shanghai) för att äta av stadens berömda xiaolongbao(dumplings). Riktigt gott var det ;) och alltför mycket mat... som det alltid blir när kineser bjuder! Jag fick även med mig hem 30 nykavlade och rullade dumpligs som jag ångkokade igår kväll.

För första gången på flera år fick vi användning för vår dumplingskokare i bambu (inhandlad i Stockholm för ex antal år sedan med ambitionen att börja ångkoka mera då det skall vara mera hälsosamt). Dumplingsen var mumsiga men jag måste dock säga att än så länge har inget ställe vi provat i Kina överträffat storfavoriten Din Tai Fung! Kanske blir det ett besök där i helgen, efter söndagens yogapass??? Hmmm... Vi bara MÅSTE äta där med jämna mellanrum... maten är beroendeframkallande!!!